Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
- Snelle levering
- Bekijk uw product in onze showroom
- Gratis verzending vanaf €500 ex. BTW
Product details
Het multimes is het belangrijkste en het meest veelzijdige onderdeel van Bamix. U gebruikt het
- om rauwe of gekookte ingredienten te versnipperen of fijn te hakken
- om te pureren
- om te mixen en te emulgeren
Het mes is zo gemaakt dat u er ook heel goed mee kunt mixen. In alle bamixrecepten waar sprake is van de mixer, kunt u dus ook het multimes gebruiken.
Gebruik
Bij zachte, vloeibare of gekookte substanties houdt u de Bamix iets schuin in de kom of pan en schakelt het pas in als u het multimes in de substantie heeft geduwd. Aan laten staan tot alles fijn genoeg is. Harde groenten, harde en bevroren vruchten, maar ook vlees, vis en rauwe aardappelen moet u eerst in ca. 2 cm grote stukken snijden. Gebruik steeds een hoge, smalle kom of beker. Zet het ingeschakelde multimes op de harde ingredienten (niet duwen of drukken) en laat het mes erdoorheen draaien. Hebt u een flinke hoeveelheid te verwerken, maak dan eerst een deel fijn en voeg de rest geleidelijk bij.
Rauwkost hakken
Snijd de groenten grof voor, doe de stukken in een hoge kom en hak ze fijn met het multimes. Zet de Bamix net op de substantie, als hiervoor beschreven. Blijven stampen tot de groenten fijn genoeg zijn.