Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
3x Valentijn inspiratie
Februari 10, 2023
Valentijn komt eraan! Verras je geliefde, beste vrienden of familie met culinair lekkers, want iedereen weet dat de liefde door de maag gaat, toch? Wij geven je alvast 3 simpele recepten waarmee je zeker en vast zal scoren!
Chocolade aardbeien
ingrediënten:
8 grote verse aardbeien
75 gram pure chocolade
75 gram witte chocolade
Handvol noten naar keuze, dit recept gebruikt nougatine nootjes
Bereiding:
- Vul een middelgrote pan met een beetje water, breng het water aan de kook en plaats een (aluminium) kom op de middelgrote pan. Voeg de pure chocolade in stukken toe aan de kom. Roer niet teveel, en wacht tot de chocolade in zijn geheel gesmolten is.
- Plaats de witte chocolade in een andere kom en zet deze voor nu aan de kant.
- Was de aardbeien onder stromend koud water. Dep deze droog met behulp van keukenpapier. Haal de kom met gesmolten pure chocolade van de pan af en zet de kom met de witte chocolade op de pan, en smelt de witte chocolade rustig.
- Dip de helft van de aardbeien om de beurt in de gesmolten pure chocolade, en de andere helft van de aardbeien in de gesmolten witte chocolade. Leg de aardbeien op een koelrek of plaat.
- Voeg nu nootjes toe aan de chocolade op de aardbeien, nu de chocolade nog niet uitgehard is.
- Verwarm de overgebleven chocolade opnieuw. Giet dan de warme chocolade in een van de spuitzakken en knip een heel klein gaatje in de punt van de spuitzak. Spuit nu de warme pure chocolade over de aardbeien met witte chocolade. Herhaal bovenstaande stap voor de witte chocolade, maar dan voor de aardbeien met pure chocolade.
- Wacht totdat de chocolade helemaal afgekoeld is en hard genoeg om met de handen aan te kunnen raken. Bewaar de aardbeien los van elkaar in de koelkast. Geniet ervan!
Roze brownies van ruby chocolade
Ingrediënten:
150 g ongezouten roomboter
200 g Delicata ruby chocolade
2 middelgrote eieren
200 g Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen
50 ml volle melk
1 mespunt zout
125 g patent tarwebloem
5 g gevriesdroogde fruit mix
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de helft van de chocolade in stukken en smelt al roerend in delen door de gesmolten boter. Neem zodra het een homogeen mengsel is de kom van het vuur en laat iets afkoelen.
- Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Verwarm de melk in een steelpan. Spatel de gesmolten chocolade en melk door het eimengsel. Spatel er het zout en de bloem door.
- Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem de roze brownie uit de oven en laat helemaal afkoelen.
- Breek ondertussen de rest van de chocolade in stukken en smelt in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Schenk de gesmolten chocola over de afgekoelde brownie en verspreid met een spatel gelijkmatig over de bovenkant. Laat de chocola ook over de randen lopen. Verkruimel het gevriesdroogde fruit erover. Laat de brownie in ca. 60 min. opstijven in de koelkast.
Frosé
Ingrediënten (6 personen)
½ citroen
750 ml droge rose wijn
100 ml aardbeienlimonadesiroop
250 g verse aardbeien
Bereiding:
- Pers de citroen uit. Doe de rosé met de aardbeienlimonade en de citroensap in een afsluitbare bak, doe de deksel erop en zet in de vriezer. Vries minstens 6 uur in.
- Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes, houd 3 hele aardbeien apart (per 6 personen). Schep het rose-ijs met de aardbeien in de blender en meng tot een fijne slush. Als het te vloeibaar is kun je het eventueel nog 30 min. in de vriezer zetten. Serveer in de glazen met een halve aardbei op het randje.
Comment(s)