5 overheerlijke recepten met de Espressions EP9900

De Espressions EP9900 HR is dé blender voor wie op zoek is naar professionele prestaties in eigen keuken. Ontdek hier 5 gevarieerde recepten die je makkelijk met de EP9900 kan maken.

 

Espressions The Blender

Dankzij de krachtige motor en stevige, voedselveilige mengkan is hij perfect voor het bereiden van smoothies, ijscrush, soepen en dikke mengsels. De slow start-functie voorkomt spatten, terwijl de pulsefunctie zorgt voor maximale controle. Met de tamper duw je moeiteloos ingrediënten richting het mes, ideaal voor dikke of vezelrijke mengsels.

Krachtig en betrouwbaar

De EP9900 beschikt over een sterke motor die moeiteloos harde ingrediënten zoals ijs verwerkt. Dankzij de ingebouwde beveiliging tegen oververhitting en overbelasting is hij niet alleen krachtig, maar ook duurzaam en veilig in gebruik.

De blender is eenvoudig te bedienen met een overzichtelijke draaiknop en start/pauze-functie. Veiligheid staat voorop: de machine werkt alleen met deksel en bevat een stevige tamper om ingrediënten veilig naar de messen te duwen.

Veelzijdige functies

Met de programma’s Slow StartIce CrushSmoothie en Pulse heb je altijd de juiste instelling binnen handbereik. Of je nu een romige smoothie, een saus of crushed ice nodig hebt: de EP9900 levert het perfecte resultaat.

Design

De duurzame, maar lichte Tritan-kan is BPA-vrij en vaatwasbestendig – ontworpen voor dagelijks gebruiksgemak en langdurige kwaliteit.

Of het nu gaat om smoothies, crèmes, notenpasta’s of warme soepen: met the Blender van Espressions is het resultaat altijd perfect.

Recepten

1. Zelfgemaakte pesto

Bereidingstijd: 30 min. | Porties: 4 personen

Ingrediënten

125 g vers basilicumblad
3 tenen knoflook
2 tl citroensap
Zeezout en zwarte peper
1 kopje extra vergine olijfolie
1/2 knopje geroosterde pijnboompitten
60 g Parmezaanse kaas

Bereiding

Voeg de basilicum, sap, zout, knoflook, peper en olie in de blenderkan en meng dit 20 seconden op hoge snelheid. Duw zo nodig de ingrediënten die langs de zijden van de mengbeker omhoog zijn gekomen, naar beneden, voeg de pitten en kaas toe. Meng nogmaals 20 seconden op hoge snelheid totdat een glad mengsel ontstaat. 

Serveren:
Breng een grote pan met water en een beetje olie aan de kook. Kook 500 g pasta beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken, niet afspoelen. Doe de pasta in de pan en roer de helft, of meer naar smaak, van de pesto saus erdoor. Bestrooi met extra kaas of met geroosterde pijnboompitten.

2. Peer kaneel smoothie

Bereidingstijd: 15 min. | Porties: 2 personen

Ingrediënten

2 peren
1 kleine banaan
2 eetlepels vanille yoghurt
1 theelepel gemalen kaneel
1 snufje nootmuskaat
Gekoelde halfvolle melk

Bereiding

Schil en ontpit de peren. Snijd de peer en banaan in stukjes. Doe alle ingrediënten in de blenderkan. Voeg als laatste de gekoelde halfvolle melk toe. Blend dit goed door, totdat er een glad resultaat ontstaat.

3. Smoothie bowl rode vruchten

Bereidingstijd: 15 min. | Porties: 1 persoon

Ingrediënten

30 g rode vruchten cornflakes
1 eetlepel chiazaad
1 grote handvol aardbeien in stukjes gesneden
1/2 banaan, in stukken gesneden
300 ml halfvolle melk

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blenderkan en voeg als laatste de 300 ml halfvolle melk hier aan toe. Blend de ingrediënten goed totdat er een glad resultaat ontstaat. Blijft de smoothie te dik? Voeg dan nog wat extra halfvolle melk toe. Giet de blenderkan leeg in een kom en strooi wat extra chiazaad erover. Voeg nog wat vers fruit toe en geniet van deze heerlijke smoothie bowl.

4. Rode bieten humus

Bereidingstijd: 15 min. | Porties: 4 personen

Ingrediënten

400 g kikkererwten
250 g gekookte bietjes, gehalveerd
2 teentjes knoflook, geschild
1 tl s komijn
2 el tahin plakken
100 ml olijfolie
Sap van 1/2 citroen
Gemalen zwarte peper
1/2 tl zout 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blenderkan en blend op een lage snelheid totdat alle ingrediënten worden gecombineerd. Verhoog de snelheid en blend de ingrediënten tot dat je het gewenste consistentie bereikt. Serveer bijvoorbeeld met wortel en pitabrood.

5. Smoothie van wortel sinaasappel en appel

Bereidingstijd: 15 min. | Porties: 2 personen

Ingrediënten

1 flinke hand zoete wortelen in stukjes
1 appel, zonder klokhuis in 8 gelijke delen gesneden
1 sinaasappel in partjes gesneden
1/2 banaan in stukjes gesneden
1 theelepel citroensap
Gekoeld vers sinaasappelsap

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blenderkan en voeg als laatste het verse sinaasappelsap toe. Mix dit goed totdat er een dun en glad resultaat ontstaat. Voeg optioneel wat extra melk toe om de smoothie wat romiger te maken.