6 tips voor de perfecte pannenkoeken

Maak uw panneke maar warm want het is weer Maria-Lichtmis! Wij geven je 6 tips om er vandaag een geslaagd pannenkoekenfestijn van te maken.

Tip 1

Gebruik verse producten voor je beslag, dat komt de smaak van je pannenkoeken alleen maar te goede. Kakelverse eieren, echte boter, volle melk, versgemalen bloem …

Tip 2

Maak je pannenkoekenbeslag op voorhand klaar. Een beslag dat enkele uren kan ‘rijpen’ in de koelkast, levert je nog lekkerdere pannenkoeken op. Dek de kom wel goed af met een vel vershoudfolie.

Tip 3

Pannenkoeken bak je best in een gietijzeren bakpan of een pan met antikleeflaag. Om de bakpan in te vetten gebruik je traditioneel een borsteltje, maar het kan ook met een aardappel. Prik een halve aardappel op een vork, dompel de vlakke zijde van de aardappel in arachideolie of gesmolten boter en smeer een dun laagje vetstof uit over de pan.

Tip 4

Het geheim achter extra luchtige pannenkoeken? Opgeklopt eiwit. Het kost je wat meer tijd dan wanneer je met hele eieren werkt, maar het resultaat mag er zijn. Gebruik in de eerste fase van het deeg alleen de eierdooiers. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het deeg net voor je begint te bakken.

Tip 5

Een traditionele pannenkoek smaakt altijd, maar zo nu en dan mag er wel eens een hoek af. Maak een beslag met verrassende ingrediënten, zoals kokos, ricotta, banaan, pompoen of zoete aardappel, havermout, rode biet of chiazaad.

Tip 6

Er kunnen nooit genoeg pannenkoeken zijn! Heb je er over? Dan heb je nog iets lekkers voor de volgende dag. Maar wat is de beste manier om je pannenkoeken terug op te warmen? Leg tot max. 15 pannenkoeken op een bord en bedek ze met een vel vershoudfolie (of een tweede bord als je stapel niet zo groot is). Steek de pannenkoeken zo enkele minuten in de microgolfoven op een gemiddeld vermogen. Op die manier blijven ze lekker en mals!

 

< Terug