de Buyer: Pannenkoeken met gezouten karamel en krokante amandelen

Wie houdt er niet van een stapel heerlijke pannenkoeken? Maar vandaag gaan we een stap verder: deze pannenkoeken met gezouten karamel en knapperige amandelnoten zijn dé ultieme upgrade. Perfect voor Lichtmis komende zondag! Klaar om je pannenkoeken te pimpen? Laten we beginnen!

Bereidingstijd + rusttijd: 25 min + 1 uur | Kooktijd: 20 min | Voor 8 personen

Ontdek hier ons assortiment pannenkoekenpannen van de Buyer.

 

Ingrediënten

Pannenkoeken

  • 250 g bloem
  • 3 eieren
  • 500 ml melk
  • 50 g ongezouten boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • Olie/boter voor de pannenkoekenpan

Salted caramel

  • 150 g poedersuiker
  • 80 g licht gezouten boter
  • 200 ml volle room op kamertemperatuur
  • 20 g amandelschilfers

 

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een mengkom en voeg het zout toe. Giet de eieren en het vanille-extract erbij en meng met een garde. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf kloppen tot je een gladde pasta hebt. Voeg tot slot de gesmolten boter toe. Laat het mengsel een uur staan.
  2. Maak de karamel door de suiker te smelten in een pan op middelhoog vuur. Voeg de in stukjes gesneden boter toe wanneer deze bruin is en meng. Voeg dan de room toe en roer voortdurend. Zet terug op het vuur om de karamel in te dikken en laat afkoelen.
  3. Bak de pannenkoeken in de licht ingeoliede ronde pan met antiaanbaklaag.
  4. Rooster in een andere pan de amandelschilfers gedurende 5 minuten, roer af en toe.
  5. Serveer de pannenkoeken in borden, bedekt met gezouten karamel en knapperige amandelen.