Jura: 3x speciale koffie - voor als het wat meer mag zijn

Zin in koffie? Varieer eens met je dagelijkse kopje koffie en ga voor een van deze lekkere recepten. Met een specialere koffie is het altijd een beetje feest. Ontdek hier 3 recepten van Jura.

 

1 - Bananito

Ingrediënten

  • 40 ml espresso
  • 5 ml bananenlikeur
  • 1 tl honing
  • 1,5 tl cacoapoeder (Caotina)
  • Verse melk

Bereiding

  1. Giet de bananenlikeur in een decoratief glas.
  2. Maak twee porties warm melkschuim van elk 10 seconden.
  3. Terwijl de melk wordt opgeschuimd, verwijdert u het deksel van de automatische melkopschuimer en voegt u het cacaopoeder toe aan de eerste portie en de honing aan de tweede portie.
  4. Giet de honingmelk in het glas en voeg dan de chocolademelk toe.
  5. Bereid een espresso in een potje.
  6. Giet het dan voorzichtig over een lepel in het glas om een mooi gelaagd effect te krijgen.

 

2 - Bananito

Ingrediënten

  • 30 ml espresso
  • 100 ml melk
  • 15 ml kokossiroop
  • Geëvaporeerde melk
  • Chocoladesaus

Bereiding

  1. Doe een beetje chocoladesaus in het cocktailglas.
  2. Bedek de chocoladesaus met een beetje koffiemelk.
  3. Maak wat melkschuim en meng voorzichtig de kokossiroop met het melkschuim.
  4. Vul het glas voor 2/3 met melkschuim.
  5. Bereid een espresso in een potje en giet het langzaam over het melkschuim.

 

3 - Cappuzino

Ingrediënten

  • 40 ml espresso
  • 20 ml witte chocoladesaus
  • 0,5 tl Cointreau

Bereiding

  1. Giet de witte chocoladesaus in een espressoglas.
  2. Voeg de Cointreau toe.
  3. Bereid vervolgens een espresso recht in het glas.
  4. TIP: Serveer de koffie met een stukje witte chocolade en roer goed door voordat je ervan geniet.