Bamix: Mango-ijs maken

Wie is er niet gek op ijs? Vaak halen we een ijsje bij de ijssalon om de hoek, maar net zo leuk is het om zelf ijs te maken. Dit kan heel goed met behulp van de bamix®. Dit keer maken we heerlijk romig mango-ijs. Een eenvoudig recept zonder dat je een fancy ijsmachine nodig hebt. Verfrissend, romig en vol tropische smaken!

Duur: 10 min + minimaal 240 min wachttijd / een grote bak

Ingrediënten

  • 3 mango’s
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 ml slagroom

Bereiding

  1. Steek de klopper op de bamix®, doe de slagroom in een maatbeker en klop deze stijf. 
  2. Haal het vruchtvlees uit de mango’s, doe deze in een andere maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en pureer de mango’s fijn. 
  3. Meng met een lepel de geklopte slagroom met de gepureerde mango’s en de gecondenseerde melk in een grote kom.
  4. Doe het mengsel in een vriesbestendige bak en zet het in de vriezer. Laat het minimaal 4 uur, maar het liefst de hele nacht opstijven. Eventueel kan je het mango-ijs tijdens het bevriezen een paar keer doorscheppen. Zo krijg je een extra romig resultaat.
  5. Haal het ijs uit de vriezer en laat het een paar minuten op kamertemperatuur iets zachter worden. Hierdoor is het gemakkelijker te scheppen. Geniet van je zelfgemaakte mango-ijs!