Een klassieker met een twist: Mac and cheese met krab

In deze blog tonen we hoe je een oeroude klassieker kan opfleuren met een lekkere twist: mac & cheese met krab! Afgewerkt in de oven met een heerlijk laagje van broodkruimels en parmezaan erop. Begin je al te watertanden? Wij wel!

Mac and cheese met krab

Ingrediënten

  • 400 gr. macaroni
  • 50 g boter, plus extra om in te vetten
  • 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
  • 50 g tarwebloem
  • 500 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 50 g belegen cheddar
  • 50 g Parmezaanse kaas of pecorino
  • 1 bussel dille, fijngesneden
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 1 citroen, zeste
  • 200 g vers krabvlees (wit en bruin vlees)
  • Een handvol grove broodkruimels van wit brood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg een snufje zout en de macaroni toe. Kook de pasta al dente. Giet de macaroni af.

  2. Warm de oven voor op grillstand.

  3. Smelt tijdens het koken van de macaroni de boter in een pan, voeg wanneer hij bruist de knoflook toe en bak gedurende enkele seconden. Voeg dan de bloem toe en roer goed.

  4. Laat even bakken en roer af en toe (de bloem moet goudbruin worden, wordt deze te kort gebakken dan zal het gerecht melig zijn, te lang zal het biter worden) . Voeg dan geleidelijk aan de melk toe en klop tot een zachte witte saus. Laat de saus enkele minuten al roerend indikken.

  5. Meng nu de room, cheddar en de helft van de Parmezaanse kaas erbij. Roer goed tot alles gesmolten is.

  6. Voeg nu de dille, mosterd, citroen zeste, het krabvlees en een heleboel peper en zout toe naar smaak. Haal de saus van het vuur.

  7. Meng de gekookte macaroni door de krab- en dillesaus en giet in een licht beboterde diepe, rechthoekige ovenschaal.

  8. Plaats de broodkruimels in een kom met de resterende Parmezaanse kaas, de olijfolie en een beetje peper en zout en meng alles.

  9. Strooi dit mengsel over de macaroni en zet deze 6-10 minuten onder een voorverwarmde grill de pasta moet kokend heet zijn en de bovenkant goudgeel. Bon Appétit!